Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie spring rollsy (TM6, TM7)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
70 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
500 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
80 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
50 g rzodkiewek
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
Sos chili
-
90 g wody
-
30 g pasty harissa30 g koreańskiej pasty chili gochujang
-
90 g sosu sojowego
-
30 g cukru
Zwijanie spring rollsów
-
50 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych
-
ciepła woda do namoczenia
-
8 płatów papieru ryżowego (Ø ok. 22 cm, patrz wskazówka)
-
8 liści sałaty (ok.15 x 10 cm)
-
8 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, grubo posiekane
-
8 gałązek mięty, świeżej tylko liście, grubo posiekane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1700 mg
Białko
8 g
Kalorie
957 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Wegański sos „serowy”
20 min
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Koreański ramen z tofu
50 min